Névváltás

Sziasztok!
Ezen túl (remélhetőleg) vERKE néven fogtok megtalálni Facebookon is, mert kértem egy névváltási kérelmet Facebookon. Ugyanúgy feliratokkal kapcsolatos dolgokban kereshetitek a Facebook oldalam. Twitch-en is elkezdtem néha liveolni, így egy névre akarom hozni az oldalakat, ahol el tudtok érni. Facebookon majd arról is értesítéseket kaphattok, hogyha megy a live Twitchen!

Írta Markovics Markó - 2019 November 04
Újítások

Az oldalon egy-két újítást raktam be, főleg az, hogy a főoldalon ezentúl nem fog megjelenni minden bejegyzés, cska a legújabb. A többit a blog fül alatt éritek el, vagy a További Bejegyzések gombra kattintva odalent! A támogatók fület is kivettem, mivel jeleztétek, hogy nem szeretnétek a neveteket ott látni, így gondoltam, akkor majd valami jobb megoldást kitalálok rá a későbbiekben.

Írta Markovics Markó - 2019 Szeptember 13
Az oldal átköltözése

Mivel elindult egy saját domain alatt egy saját oldalam, így átkerült ez a, mondhatni portfólió oldalam is a markovics.org cím alá.

Írta Markovics Markó - 2018 Október 28
Új weboldal

Elindult az új oldal, új kinézet, de minden régi dolog megmaradt.

Írta Markovics Markó - 2018 Június 24
Látogatásom az Active Stúdióba

Active Stúdiónál jártam, akik a kedvenc sorozatunkat, a The 100-ot, Visszatérőket, Százakat, kinek, hogy tetszik, szinkronizálják. Mikor megérkeztem, először Kemendi Balázs, a szinkronrendező vezetett körbe a stúdióban, megmutatta, hogy hol és miképpen történik a magyar szinkron legyártása náluk, a stúdióban. Mire körbeértünk, és megnéztem mindent, megérkezett Baráth István, Monty magyar hangja. Érdekességképpen ő a magyar hangja a Pókembernek is, az új Marvel Pókemberes filmjében, és a rajzfilmben is. Feltettem neki pár kérdést, de mivel azt nyilatkozta, hogy nem nagyon nagy filmes és sorozatos sem, így nem nagyon nézi a sorozatot, de már egy fél részt látott belőle. Meg persze a szinkronizálás közben a nagyját látta, és a szinkronrendező is sokat elmond neki, hogy képben legyen a sorozattal és a szituációval kapcsolatban, hogy mi is történik éppen abban a jelenetben, de nem zárja ki, hogy folytatja a közeljövőben. Utána a karakteréről, Montyról kérdeztem, hogy mennyire szereti, mennyire tud azonosulni vele. Azt mondta, hogy ő is egy nerd, úgyhogy megtalálta vele a közös hangot. Hozzátette, hogy ahogy idősödik egyre több ázsiai karaktert kap a szinkronjaiban, ami nagyon érdekes. Szereti Montyt, mert okos, bár sajnos történt vele sok rossz dolog is. Itt felhozta az ,,anyás dolgot”, amikor is Montynak végeznie kellett az édesanyjával a chip miatt. Megkérdeztem, hogy ha nézné, akkor felirattal vagy szinkronnal tenné, de azt felelte, hogy inkább felirattal, mert neki nehéz eltekinteni attól, hogy éppen milyen hangulatban van a színész, vagy éppen ahogy ő mondta: például a szinkronszínész másnaposan jön be, vagy éppen rosszul érezte magát, akkor azt ő hallja a szinkronból, így nem éppen élvezetes a számára. De azért hozzátette, hogy magyarul kezdené a sorozatot, hogy hallja a szinkront élesben, de utána váltana. Mikor megkérdeztem miket néz még, azt felelte, hogy Rick and Mortyt nagyon szerette, azt nézte végig utoljára. Még kérdeztem a Pókemberről, hogy hogyan is kapta meg a szinkronszerepet, majd elmesélte, hogy volt egy casting az Amerika Kapitányos Pókember filmre, de az úgy volt, hogy ha megkapja a szerepet, akkor az elkövetkezendő Pókember filmeknek is ő lesz a hangja. Azt mondta, hogy az óvodás kori énje teljesen megőrülne érte. Majd Juhász Levente is beugrott pár sorra, ő Jackson hangja, viszont ő sietett, így vele nem tudtam csak pár szót váltani. Azt mondta, hogy még nem nézi, de el fogja kezdeni, mert nagyon szeretné, csak nincs sok szabad ideje és most is rohan, szóval így sajnos rövidre kellett vágni a beszélgetésünket. Monty hangjai után volt egy kis szünet, ekkor futott be a Stúdió vezetője, Földi Tamás. Vele készült egy rövid videó a keverésről, és van egy üzenete a sorozat összes nézőjéhez.

Nem sokkal az után, hogy ezzel végeztünk, befutott Szabó Máté, Bellamy hangja. Neki is feltettem pár kérdést, ő sokáig volt bent, mert 4 részt is felvettek vele a 100-ból, és még akadt más sorozata is, amit szinkronizálnia kellett. Azt mondta, hogy mivel ő nem akkora mágus a neten, így ott nem tudná nézni, és RTL Spikeja nincs, tehát tv-ben sem tudja követni a sorozat eseményeit, így a mának él, de a sokak által így hívott ,,Rendező Úr” mindent elmond nekik, amit tudniuk kell a jelenettel kapcsolatban, hiszen Kemendi Balázs, a szinkronrendező is hatalmas rajongója a sorozatnak, és a kezdetek óta követi a részeket. Megkérdeztem, hogy mennyire szereti a karakterét, mire azt felelte, hogy nem csak a karakterét, de a színészt is nagyon kedveli, a sztori is szerethető és különlegesebb, mint a többi, mert sok sorozatot szinkronizál, de ez valahogy kitűnik a többi közül. Megkérdeztem a mindenki által nagyon vitatott, és közösséget kettéosztó kérdést, a Bellarke kérdését, hogy ő mennyire gondolja ezt jónak és reálisnak, mint Bellamy magyar hangja. Azt mondja, hogy ugye kell egy szerelmi szál, és Bellamynak csak egy volt, ami nem is tartott csak 2 részig, viszont már a 3. évadnál járunk, szóval így kéne valami szerelmi történet neki, de ő maga nem hiányolja ezt, hiszen szerinte Bellamyt is komolyabb elvek vezérlik mint, hogy szerelemre talál-e vagy sem. Ő úgy érzi a színész játékán és a karakter figuráján, hogy ez nála a háttérbe szorul. Azt mondja, hogy ha megtörténne és még fogyasztható is lenne, akkor benne lenne, de nem tartja kötelezőnek, viszont ő inkább Bellamyt a húgával hozná össze, de hát ezt nem lehet, ez nem a Trónok Harca.

Nagyon élveztem az ottlétet és hatalmas élmény volt. Sajnos a The 100 HUN adminja nem tudott eljönni, így egyedül képviseltem mind két oldalt, de talán majd egy következő alkalommal már ő is láthatja a magyar szinkront a kulisszák mögött. Megszeretném köszönni, hogy fogadott az Active Stúdió és nagyon jó fej volt mindenki, nagyon kedves, és látszott, hogy mindenki nagyon élvezi, és szeretettel készül a szinkron.

Köszönöm szépen, Active Stúdió!

Írta Markovics Markó - 2017 Június 27